Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Απογευματινό Συλλόγου Πολυθέας

Σας περιμένουμε το Σάββατο, στις 28 Ιανουαρίου 2017, στις 17.30 μ.μ., στο GALLERY ART HOTEL, στο απογευματινό  του Συλλόγου Πολυθέας να γλεντήσουμε όλοι μαζί με παραδοσιακή ορχήστρα. Θα χορέψουν τα χορευτικά συγκροτήματα του Συλλόγου.
                                                  Με εκτίμηση
                                                Το Δ.Σ.

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Αυτή την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στην ΕΡΤ1, 13:00-15:00 Μουσικές & χοροί του Ασπροποτάμου (ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ)


Την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, στην ΕΡΤ-1 και ώρα 13:00-15:00, ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύουν στη Θεσσαλία και μας προσκαλούν σε μια γνωριμία με τη μουσική και χορευτική παράδοση της περιοχής του Ασπροποτάμου. 

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Γαρδίκι και στον Πύργο Μαντάνια στην Καλιρρόη, καταγράφοντας την πλούσια και πολύμορφη μουσική κληρονομιά των νομάδων Βλάχων της περιοχής, με τα παλαιά ιστορικά τραγούδια και τους χαρακτηριστικούς «συγκαθιστούς» χορούς.
Στο λαϊκό γλέντι στο Γαρδίκι Τρικάλων συμμετέχει ο παλαίμαχος δεξιοτέχνης στο λαϊκό κλαρίνο Σπύρος Αναστασίου, μαζί με τον παλαίμαχο τραγουδιστή και ερευνητή της τοπικής μουσικής παράδοσης Σωτήρη Γοργογέτα και τον Σωτήρη Τόγελο στο λαγούτο. Τους συνοδεύουν οι μουσικοί της νεότερης γενιάς: Γιώργος Κολτσίδας (κλαρίνο), Γιάννης Σούλτης (βιολί), Περικλής Ζήσης (λαγούτο) και Αλέξανδρος Αραπογιάννης (ακορντεόν).
Τη δεύτερη μέρα του μουσικού οδοιπορικού, το «Αλάτι της Γης» συναντά την τοπική κομπανία των «Ντοκαίων», σ’ ένα δυναμικό γλέντι στον Πύργο Μαντάνια στην Καλιρρόη, αποτυπώνοντας τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του μουσικού και χορευτικού ρεπερτορίου του Ασπροποτάμου. Συμμετέχουν οι μουσικοί Σάκης Ντόκος (κλαρίνο), Αλέξανδρος Ντόκος (ακορντεόν), Απόστολος Ντόκος (λαγούτο), Νίκος Ντόκος (λαουτοκιθάρα), Νίκος Ντόκος (ντέφι) και Κώστας Πεξομάτης (βιολί).

Έρευνα-Κείμενα-Παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος
Εκτελεστής παραγωγός: Μανώλης Φιλαϊτης 
Εκτέλεση παραγωγής: FOSS ON AIR



Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Φωτογραφίες της Κωνσταντίνας Σελιώνη από το χωριό

Γράφει η Κωνσταντίνα σε ανάρτησή της: "Το χιόνι έχει ξεπεράσει το 1.50 μέτρο!!! Η Περιφέρεια είναι επι ποδός και προσπαθεί με κάθε τρόπο να διατηρήσει τους κεντρικούς δρόμους καθαρούς! Από την άλλη πλευρά η Δημοτική Αρχή είναι απούσα και το χωριό είναι αποκλεισμένο!!! Απαράδεκτες καταστάσεις για το 2017!!!".

Ξεπερνά το μέτρο το χιόνι στο χωριό... Ο Παντελής φωτογραφίζει σπίτια του χωριού (29 Δεκεμβρίου 2016)


Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ανακοίνωση του Συνδέσμου των Εν Αθήναις εκ Πολυθέας Ασπροποτάμου

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύλλογος των εν Αθήναις εκ Πολυθέας Ασπροποτάμου

Την Κυριακή 15/01/2017 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου μας η κοπή της πίτας για το Νέο Έτος. Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. ευχαριστούν όλους τους πατριώτες και φίλους του Συνδέσμου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστούν την οικογένεια του Βασίλη Κωσταντόπουλου για τα δώρα που πρόσφερε σε όλους τους παρευρισκόμενους της εκδήλωσης.



Ο Πρόεδρος                                                   Η Γενική Γραμματέας

Σιδόπουλος Ιωάννης                                      Καραγιάννη Ευθυμία

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Απογευματινό Πολυθέας Ασπροποτάμου Τρικάλων

Το απογευματινό του Συλλόγου Πολυθέας Ασπροποτάμου Τρικάλων ακυρώνεται για τις 15 Ιανουάριου 2017 ,λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Πιθανή ημερομηνία είναι στις 28 Ιανουαρίου 2017 στο Gallery Art Hotel στις 5.30 μ.μ.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.